Kismama Pilates Online Tanfolyam

Terhesség utáni regeneráló tanfolyam Pilates és Joga segítségével.

Ezen a tanfolyamon megtanulsz mindent, hogy ápold a testedet kívül és belül a szülés utáni időszakban. Mit és hogyan csinálj hogy vissza állítsd a testedet a terhesség előtti állapotára, vagy meg erősebbe tedd. Szülés után pár nappal mar lehet a belső hasizmokat (Transverse abdominal) erősíteni. Pár hétre rá a mell, has, hát és gátizom fokozatos megerősítése elengedhetetlen a helyes testtartás helyreállításában, a visszerek kialakulása ellen pedig a lábak átmozgatása szükséges.

Az online T A N F O L Y A M O N A T V E S S Z U K :

Hogyan erősítsd meg újra a hasizmaidat a pilates segitsegevel. Specifikus gyakorlatokkal!

– Hogyan építsd fel, az alapoktól, belülről haladva a hasizmaidat úgy hogy ne csak szép legyen, de támogassa is a felső testedet, enyhítse ezzel is a derek, hát és csípő fajdalmaidat.

– Hogyan erősítsd meg a gátizmodat, különböző eszközök használatával és pelvic floor gyakorlatokkal.

– Hogyan kezd el, mit és hogyan csinálj szülés után ahoz hogy biztonságosan, az alapoktól felépítsd újra a hasizmaidat. Vissza állítsd a testedet a régi formájában.

– A hasizom mellett az egész testet felerősítjük, hogy szülés után pár hónappal visszakapd a régi jó fizikai állapotodat, erődet és az energiádat.

Szülés után 10 nappal érdemes elkezdeni:

  • Különböző légző- és lazítógyakorlatot.
  • Has- és gátizom erősítő gyakorlatokat az izmok finom megfeszítésével és ellazításával.
  • Tilos tornázni lázas állapotban, varratszedés napján, nehezen gyógyuló has vagy gáti seb esetén. Ebben az esetben csak légző- és lazító gyakorlatokat végezz.

A 6. hét után, ha az orvos nem tiltja, végezhetsz mérsékelt edzéseket. Már lehet a gyakorlatok intenzitását növelni, a hasi illetve a farizom gyakorlatokkal, különösen figyelmet fordítva a gerincre és a hátizmok erősítésére is.

  • Csinálhatsz 20-30 perces edzéseket, hetente többször. A terhelést és az edzés hosszát pedig fokozatosan emeld.
  • Kerüld az ugrálással járó mozgásformákat.
  • Lehetőleg egy-egy edzés keretében a hasizom mellett csak egy izomcsoportot erősíts.
  • Hordj jó minőségű sportmelltartót.

Javasolt mozgásformák a Pilates mellett : baba-mama torna, intenzív séta, tai chi, és gentle jóga. Kb 4. hónaptól ha az ízületek, hasizom és a gátizom már megerősödött intenzívebb mozgást is lehet végezni, mint például könnyű aerobik, spining, esetleg laza kocogás . Mindenképp konzultálj az orvosoddal mielőtt elkezdesz intenzívebben edzeni!

T A N D I J   $159

M E N E T R E N D

A tanfolyam alatt 2x találkozunk online meetingen keresztül. A tanfolyam megtartása video call-on történik .