CSALÁDÁLLÍTÁS
Bert Hellinger pszichoterapeuta a nyolcvanas évek második felében kezdte el a családfelállítás módszerének a kidolgozását. O fedezte fel, hogy létezik egy közös családi lélek, egy olyan családi energiamező, amely meghatározóan irányítja az egyes emberek életét.
A családi lélekben /mezőben szigorú törvények uralkodnak.

 

 

Ha megsérülnek, az generációkon keresztül negatív hatással van a családtagokra. A családi lélek megkezdi a kiegyenlítést, a jóvátételt. Működésbe lép a rendszer-lelkiismeret, például úgy, hogy a gyerek kezd el érthető ok nélkül rosszul élni, vagy valamilyen testi-lelki tünetet mutatni. Mivel az okok ilyenkor nem a saját élettörténetben vannak, mindaddig eredménytelenek maradhatnak a testi és lelki kezelések, amíg a rejtett dinamika napvilágra nem kerül és fel nem oldódik.

Nehéz sorshelyzeteink, problémáink tudatalattinkban rejtező gyökerei tehát a családunk történetéből olvashatóak ki a módszer segítségével.

A Hellinger által megfogalmazott törvényszerűségek azonban nem csak a családokra, hanem minden kisebb-nagyobb csoportokra, rendszerekre és szervezetekre is érvényesek. Ezekben a rendszerekben is ugyanúgy, vagy hasonló módon lehet a módszert alkalmazni,- ezeket rendszerállításoknak hívjuk. Ilyen csoportot alkotnak pl.egy lakóközösség, egy szerelmi háromszög, iskolai,-munkahelyi közösségek, de még egy baleset részesei is, akik közül van, aki életben marad, van, aki megnyomorodik, és van, aki meghal. Hellinger és munkatársainak megfigyelése szerint mindegyik esetben létrejön a jobb híján közös léleknek nevezett rejtett összeköttetés, egy hálózat.
A munkahelyi és egyéb szervezetekben végzett ilyen munka a szervezetállítás nevet kapta.

Az állítás alatt nem kell gondolkodni, úgy is felszínre kerül, minden a maga teljességében. Lépésről- lépésre.

A családnak közös lelke, közös lelkiismerete van.

forrás: csaladallitas.co.hu

meg több infót itt olvashatsz a családállításról. Tara nagyon szépen és érthetően megfogalmazta miről is szol egy Családállítás.